![]() |
||
|
||
GASTRONOMIE číslo oboru 65 - 41 - L / 01
Obor je koncipován jako samotný obor pro vykonávání provozních a řídících aktivit v oboru gastronomie, hotelnictví nebo marketingu. Jedná se o obor se všeobecným přehledem v celé oblasti a s předpoklady pro následné studium na vysoké škole. Absolvent ovládá základní předpisy spojené s vykonávanou funkcí, dokáže samostatně rozhodovat a efektivně řídit svoji činnost. Absolvent je připraven pro výkon manažerských a technologických činností v odvětvích společného stravování, hotelnictví, marketingu a současně má silné předpoklady pro vykonávání podnikatelských aktivit v oboru. Žáci ovládají: manažerské dovednosti (samostatný podnikatelský záměr); základy účetnictví; znalosti současných trendů v gastronomii, přípravu jídel teplé a studené kuchyně, sestavování nabídkových listů, jídelních a nápojových lístků; kalkulace; přípravy a organizace nejen společenských akcí. Absolventi mohou pracovat jako provozní hotelů, penzionů, restaurací a mnoha podobných zařízení, zároveň mohou i oni sami tyto činnosti provozovat jako OSVČ. Mohou pracovat jako marketingoví specialisté, popř. se podílet na marketingových a organizačních projektech.
. . . s t u d u j s r a d o s t í . . . |
| Informační server | © copyright HERMÉS MB | vedeni@hermes-mb.cz | |